BURN-OUt

Je voelt je futloos, moe. Opgebrand. Lichamelijk en geestelijk uitgeput. Niemand lijkt je te begrijpen, maar bovenal begrijp je jezelf absoluut niet. 

Als belangrijkste oorzaken van stress of een burn-out zien we vaak dezelfde zaken die hieraan ten grondslag liggen. Of het nu om privé of zakelijk gaat. Namelijk een combinatie van hoge taakeisen, geringe sturingsmogelijkheden en gebrek aan sociale steun.

In mijn vrije vertaling gaat het hierbij dan om een hoge lat in combinatie met willen voldoen aan wat een ander van je verwacht. Of wat jijzélf van jou verwacht. Op misschien stel je zelf hoge verwachtingen aan anderen, om vervolgens druk bezig te zijn met je irriteren waarom die ander dan niet doet wat jij wilt. Vervolgens ben je misschien wel heel goed in hints spelen (‘hij ziet toch wel dat ik dat niet leuk vindt’) en vergeet je eerlijk uit te spreken wat je zélf nou eigenlijk wilt.

Oftewel: je doet meer dingen waar je géén energie van krijgt, dan dingen waar je wél energie van krijgt.

En het vervelende is; dat weet je wel, maar toch lukt het je maar niet om dat te doorbreken.

Dus ga je maar door.

Eén oersimpele gedachte

Er is één oersimpele gedachte waar de oplossing voor (het voorkomen van) een burn-out begint. En dat is dat alle antwoorden waarom jij doet wat je doet, heel dichtbij zijn. Ze zitten namelijk in jou. Alleen in de loop der tijd heb je alles zo diep weggestopt dat je er nu zelf niet meer bij kunt.

Oftewel het enige dat je te doen staat is te gaan ontdekken wat er voor jou werkt. En dat kun je. Want als kind van 4 wist je toch ook bij verstoppertje uiteindelijk iedereen te vinden?

Wil je hier eens verder met me over praten? Als ervaringsdeskundige bied ik je een luisterend oor, maar bovenal help ik je hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je jezelf beter kunt maken. We gaan het traject in met maar 1 doel: jou zo snel mogelijk, in jouw tempo, beter maken. 

Ik weet dat het kan voelen als een hoge drempel om met iemand contact op te nemen, maar gun jezelf hulp. Je staat niet alleen.

Bel, mail, app gerust.

Liefs,

Wendy

 

 

 

 

Of:

Leuk je te ontmoeten!